23 Nisan Coşkusunu Doyasıya Yaşadık!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Bismil Fatma Ana Anaokulu olarak büyük bir coşkuya kutladık.


Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılıp bu günü tüm Dünya çocuklarına ithafen bayram günü ilan edilmesinin üzerinden tam 103 yıl geçti. Biz de 25 Nisan 2023 günü Bismil 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi konferans salonunda bugünü velilerin de katılımıyla kutladık. Programın başında okul müdürümüz Sn. Ramazan TEMEL günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını yaptılar. Milli iradenin ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Ramazan TEMEL ülkemiz için dönüm noktası olan günlere sahip çıkmamız gerektiğini ve bu günleri hatırlamamız gerektiğini söyledi.

23 Nisan Programı 5/B şubesi olan Yıldızlar sınıfı öğrencilerinden Eylül KARABULUT ve Ali Mert ALADAĞ ’ın okudukları şiirle başladı. Okunan şiir sonrasında yine Yıldızlar sınıfının, şube öğretmenleri Merve Ekin BULUÇER öncülüğünde hazırlanmış oldukları gösterilerini sergilediler. Yıldızlar sınıfının gösterisinin ardından bu kez sahneye okulumuzdaki miniklerin de minikleri olan 4 yaş grubu çıktı. Minikler sınıfı Şube öğretmenleri Sinan ALTUN ile uzun süredir hazırlandıkları “Çu Çu Va” dansını sergilediler.

Programın üçüncü gösterisinden önce 5/C-Arılar şubesinden Rojarya ERDEM şiirini okudu. Şiir performansından sonra öğretmenleri Fatime EĞE’nin eşliğinde “Damarımda Kanımda Türkiye” isimli gösterilerini gelen misafirlere sundular. Arılar sınıfının gösterisinden sonra bu kez 5/E şubesi öğrencilerinden Amine ŞİMŞEK, Erva TURAN ve Emsal MEMİŞ sahneye çıkarak büyük bir coşkuyla şiirlerini okudurlar. Okunulan şiirin ardından 5/E-Sevimli Orman sınıfı şube öğretmenleri Sümeyra Betül SİYAH önderliğinde “Dünya Çocukları” gösterilerini sundular.

Şube öğretmenleri Nilüfer KIRAN eşliğinde bu özel güne hazırlanan 5/D- Papatyalar şubesi önce Betül Azra KAYA ve İlknur ALKAN ile şiir gösterisi ardından da tüm sınıf “Herkesin Yüzünde Bir Tebessüm Olmalı” isimli danslarını sergilediler. Programın sonunda sahne alan sınıf ise 5/A- Kelebekler şubesi oldu. Kelebekler sınıfı öğrencilerinden Ali ŞEKER, Sima MEMİŞ, Narin KAPLAN, Elis Asi YETEK ve Ecrin ARSLAN şiirlerini okumalarının ardından tüm sınıf, öğretmenleri Sena Nur ERSOY öncülüğünde “Sev Kardeşim” isimli gösterilerini sundular. Ve günün finali yapılmış oldu. Aynı zamanda programın sunuculuğunu da yapan 5/A şubesi öğretmeni Sena Nur ERSOY davetlilere teşekkürlerini ileterek etkinliği sonlandırmış oldu.

Etkinliğin sona ermesinin ardından velilere öğrencileri ve öğretmenleri ile fotoğraf çekilmeleri için müsaade edildi. Etkinlikten geriye ise aşağıda yer alan fotoğraf ve videolar anı olarak kaldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :23 Nisan,


  Beğen | 0  kişi beğendi